İTÜ Mobil Uygulaması Yayında

Oca 22, 2015

Türkiye’nin En Kapsamlı Üniversite Mobil Uygulaması

İTÜ, Türkiye’nin en gelişmiş üniversite mobil uygulamasına imza attı. Dünyadaki sayılı üniversite mobil uygulamaları arasına giren “İTÜ Mobil”, Android ve iOS platformlarında İTÜ’lülerin üniversite ve kampüs hayatındaki çok sayıda işlemi birkaç tuş ile yapabilmesini sağlamaktadır. Kampüs turundan kütüphane veritabanına erişime, Acil Yardım butonu ile acil yardım çağrısından yemekhane menüsünü takibe, İTÜ Radyosunu dinleyebilmekten ring servislerin kampüs içindeki yerine kadar bir çok bilgiye kolaylıkla erişilebilmektedir.

İTÜ’nün mobil uygulaması, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı (İTÜ BİDB) tarafından yeniden tasarlandı. Gerek tasarım gerekse teknolojik altyapıya ait tüm aşamaların İTÜ BİDB tarafından geliştirildiği uygulama, Türkiye’nin en gelişmiş üniversite mobil uygulaması olurken taşıdığı özelliklerle dünyadaki sayılı örnekler arasına girdi. İTÜ Mobil tasarlanırken, başta öğrenciler olmak üzere tüm İTÜ’lü kullanıcıların ihtiyaçları ve geri bildirimleri dikkate alındı. İTÜ dışından kullanıcıların ve üniversiteyi tanımak isteyenlerin de taleplerine yanıt verecek bir içerik planlaması yapıldı.

İTÜ Mobil ile yapılabilecekler

  • Kampüs haritaları, kampüs içerisindeki fakülte ve enstitüler, sosyal ve kültürel alanlar, spor tesisleri, yeme/içme mekanları ve diğer birim ve binaların bilgileri
  • Acil Yardım butonu ile İTÜ içi sağlık ve güvenliğe yönelik acil durumlarda yardım çağrısı
  • Kampüs içi ring sefer saatleri ve araçların anlık konum bilgisi
  • Kampüs tanıtım turları
  • İTÜ Radyosunu Klasik, Caz/Blues, Rock kanalları ile dinleyebilme
  • Kütüphane veri tabanına hızlı erişim. Kütüphane mobil web uygulaması entegrasyonu ile kitap ayırtma ve ödünç alma süresini uzatma işlemlerini yapabilme.
  • Ninova entegrasyonu ile kişisel derslere, ödev ve duyurulara erişme
  • İTÜ profil bilgileri ile İTÜ Kampüs Kart bakiyesini ve İTÜ Bulut kotasını görüntüleyebilme
  • İTÜ güncel haber ve duyurulara erişme
  • İTÜ Rehbere erişim ve iletişim numaralarını hızlı arama
  • Sorular ve sorunlarla ilgili yardım bileti oluşturabilme
  • Günlük yemekhane menüsü
  • Webmail bağlantısı

Harita Uygulaması ve Kampüs Turu

Harita üzerinde arama yapmaya başlamadan önce, seminer salonlarına göre, yurtlara göre, mağazalara göre ve idari birimlere göre filtreleme yaparak arama seçeneği var. Bu özellik sayesinde istenildiğinde yemek mekanları veya spor mekanları görüntülenebilecek. Kampüste yer alan binalar harita üzerinde görülebilecek.

Kampüs turu üzerinden GPS destekli anlık konum bilgisi ile kampüs gezisi yapılabilmektedir. Kampüs turu ile gezinim sırasında durak noktaları ile ilgili bilgilere erişilebilmektedir.

Acil Yardım Butonu

İTÜ Mobil’in en dikkat çekici özelliklerinden biri de Acil Yardım butonu. Bu özellik sayesinde, İTÜ’lüler kampüste sağlık ya da güvenlik ile ilgili yardıma ihtiyaç duydukları anda 7/24 çalışmakta olan İTÜ Güvenlik Merkezine acil çağrı bırakabilecektir. İTÜ Mobil acil durum çağrısı bırakıldığı anda kişiye ait konum bilgisini anlık olarak merkeze ileterek destek ekiplerinin yardım ihtiyacına daha hızlı bir şekilde cevap verebilmesini sağlamaktadır. Pilot olarak İTÜ Ayazağa Kampüsü için devreye alınan bu hizmet kampüs dışından veya diğer kampüslerden çağrı kabul etmemektedir. Daha sonraki aşamalarda bu hizmetin tüm İTÜ kampüsleri için devreye alınması planlanmaktadır.

İTÜ Radyosu

Ülkemizin ilk üniversite radyosu olma özelliği taşıyan ve internet üzerinden en çok dinlenen radyolar arasında yer alan İTÜ Radyosu yayınları da İTÜ Mobil üzerinden online dinlenebilecek. Bu özellik ile İTÜ Radyosu tarafından yayınlanan Klasik, Caz/Blues ve Rock müzik kanallarını dinleyebilme olanağının yanı sıra, parçaya ait albüm ve albüm kapağı bilgileri ile uygulamanın radyo özelliği görsel olarak da keyifli hale gelmektedir.

Eklenecek Yeni Özellikler

Yenilenen arayüzü ve yeni özellikleriyle yayınlanan İTÜ Mobil’in planlanan güncellemelerin yanı sıra kullanıcı geri bildirimleri ile de birlikte daha ileri bir düzeye taşınması hedeflenmektedir. Yeni versiyonlara ders programı görüntülemeden spor mekanlarının bilgilerine bir çok yeni özellik ile geliştirilmesi hedeflenmektedir. Eklenecek yeni özelliklerin bir kısmı aşağıdaki gibidir:

  • Kampüs içinde yer alan yemek yerlerinin çalışma saatlerini ve menülerini görüntüleyebilme
  • Kampüs içinde yer alan spor mekanlarının çalışma saatlerini ve genel bilgilerini görüntüleyebilme
  • Ninova entegrasyonu ile diğer özelliklerin de İTÜ Mobil uygulamasına taşınması
  • Lisans, lisansüstü ders listesi ve öğrenci ders programını görebilme
  • Ders kodlarını ve açıklamalarını görebilme
  • Bina kodları, açıklamaları ve haritadaki yerini görebilme